Förskolans två gårdar

På Zodiaken har vi daglig planerad utevistelse och utomhuspedagogik, där lek,  glädje, rörelse och fysisk aktivitet med undervisning står i fokus. 

På Zodiaken har vi två gårdar. Den främre som är en mindre inhägnad med stor tillsyn av barngruppen och perfekt för den yngre skaran i målet att skapa trygghet i ett mindre sammanhang. Här erbjuder vi bla lek i sandlådan, rollspel i vårt lekhus, gung i dubbelgungan där tre barn ryms och kan gunga samtidigt, en utomhusatélje, nyckelpige-rutschkanan, picknick på gräset och material som vi tar med oss från förskolan och arbetar med utomhus vid någon av våra bänkar mm. Under dagen sover även de yngsta barnen i vagn vid sovvilan som ställs framför våra stora fönster för tillsyn av pedagog. Vid varma soliga dagar tar vi fram vattenslangen och bjuder på vattenlek. 

På baksidan har vi vår stora gård som dagligen används av våra äldre barn. Här kan vi gunga, åka i den större rutschkanan, snurra och hänga i klätterställningar, klättra leka i sandlådan och ha roliga rörelsepass i gräset. Vi plockar ofta fram hinderbanor tillsammans med barnen där vi utöver olika rörelser. Ofta händer det även att vi lyssnar på musik och dansar och har rörelsepass till Mini-röris. 

På Zodiaken är vi glada och stolta att kunna meddela att vi befinner oss i ett spännande samarbete med Generation Pep. De är en organisation som arbetar för att främja barns och ungdomars hälsa och välmående. Genom detta samarbete vill vi skapa fler tillfällen för rörelse och glädje i barnens vardag på förskolan. Det ger oss även möjligheten att inspirera barnen till att röra på sig tillsammans och samtidigt ha kul! 🙂

För mer info om alla våra utflykter, Förskolans utbud av kultur, scenkonst och utflykter